fbpx
Nieuws

Voetbal en de anderhalve meter

VV Zwanenburg gaat ook vanaf begin voorbereiding en start competitie 2020/21 de regels handhaven. Anderhalve meter afstand houden is de algemene regel in Nederland en DUS ook in de kantine en op het complex van VV Zwanenburg. En die regel geldt óók voor jou.

Sinds 1 juli is het weer toegestaan dat de kantine is geopend. Er is natuurlijk nog geen officieel voetbalprogramma, maar zo her en der wordt de kantine toch al gebruikt voor kleine feestjes, vergaderingen en dergelijke. Ook worden de eerste oefenwedstrijden ter voorbereiding al georganiseerd, maar alsjeblieft: laten we ons aan de regels houden om te voorkomen dat onze kantine en het complex over een paar weken weer dicht moeten. Omdat het virus toch weer toeslaat of omdat de gemeente de boel gewoon weer op slot (moet) gooien.

Lastig die regels

Helaas houdt lang niet iedereen zich aan de regels waaraan wij ons als club moeten houden. Daarom graag aandacht voor het volgende. Wij (VV Zwanenburg) moeten ons houden aan de richtlijnen van het ‘Protocol Heropening Horeca’ en uiteraard aan de richtlijnen vanuit het RIVM, de gemeente en de KNVB,. We snappen heel goed dat iedereen snakt naar het ‘oude normaal’. Dat wil zeggen; gewoon lekker onbezorgd bier drinken, lekker aan de bar staan, ouwehoeren, elkaar op de schouders slaan en zingen.

Maar helaas, beste leden: DAT KAN NOG NIET.

Anderhalve meter

Premier Rutte hamert al drie maanden op één hele belangrijke basisregel en dat is: houd anderhalve meter afstand. Nou kun je natuurlijk zeggen: ‘Wat kan mij dat schelen, die regels van Rutte!’ Maar dan vergeet je dat er andere mensen zijn die zich WEL aan die basisregel willen houden om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. Corona krijg je helaas niet in je eentje, dus beslis niet voor die ander dat je wél in zijn buurt mag komen.
Dus: respecteer dat er regels ZIJN en respecteer dat er andere mensen zijn die zich WEL aan die regels willen houden. Roekeloos gedrag, van jou kán helaas ook gezondheidsconsequenties hebben voor anderen. Corona is helaas nog niet uit de wereld en zeker ook nog niet uit Nederland.

HOUD ANDERHALVE METER AFSTAND VAN ELKAAR!

En let op: Die regel geldt ook voor jou!!!!

Hoe gaat het vanaf nu op ons complex?

Wij gaan er alles aan doen om iedereen aan de anderhalve meter regel te herinneren, zowel buiten als binnen. Wij gaan gelimiteerd onze kantine openen in de voorbereiding, dus alleen bij oefenwedstrijden, vergaderingen en besloten feestjes. Nog niet bij de trainingen. 

Wij gaan duidelijk aangeven hoe wij de ‘routing’ op onze accommodatie voor ogen hebben. Dat betekent dat er een duidelijke looplijn van je wordt verwacht, bij binnenkomst complex, eventueel naar de kantine, de kantine weer uit, en ook weer bij het verlaten van het complex. Tijdens openingstijden van de kantine zullen we ook zorgen dat niet meer als het maximaal aantal mensen binnen is, de rest is gewoon buiten. Maar ook buiten wordt verwacht dat je op anderhalve meter van elkaar bent, als je bijvoorbeeld bij een training of een oefenwedstrijd staat te kijken, zowel naast het veld als op de tribune. Overigens wordt – net als bij de ere-/eerste divisie wedstrijden – geforceerd stemgebruik langs en in de velden NIET toegestaan.

Wat betekent het als de kantine open gaat?

 • Volgens de regels mogen wij in de kantine weliswaar 100 bezoekers ontvangen, maar die moeten (1) allemaal zitten en (2) op anderhalve meter afstand van elkaar zitten (want we zijn géén familie of huisgenoten van elkaar).
 • Omdat onze kantine niet groot genoeg is voor 100 bezoekers, staat er slechts een beperkt aantal (zeker geen 100) stoelen in de kantine opgesteld. 
 • Zet er zelf geen stoelen bij en ga NIET schuiven met stoelen.
 • Staan mag dus NIET.
 • Lopen mag dus ook NIET, tenzij je gebruik maakt van het toilet of je bestelling doet aan de bar.
 • Tijdens het lopen in de kantine of naar het toilet moet je houden aan de uitgezette looplijnen en zorg je ervoor dat je andere bezoekers niet dichter nadert dan anderhalve meter.
 • Maak gebruik van de desinfecterende zeep die staat opgesteld bij de ingang van de kantine.
 • Wij zullen een ‘kleine’ kaart gaan inzetten om de wachtmomenten in de kantine zo veel mogelijk te limiteren. Dus consumpties met een langere wachttijd als regulier zullen we van de kaart halen.
 • Wij zullen op drukke momenten een extra koffiecorner inzetten in de bestuurskamer.
 • Wij zullen de vrijwillige kantine wedewerkers zo goed mogelijk instrueren, en vergeet NIET: als ze je aanspreken doen ze dat voor ieders veiligheid.

Harde sancties

Waarom vragen wij jullie je aan de regels te houden, ondanks dat je al die regels zelf allemaal misschien onzin vindt? We zetten even drie redenen op een rijtje.

 1. Als er controle komt door zogenoemde BOA’s, dan loop je het risico dat je per persoon tegen een boete oploopt van 390 euro.
 2. Mocht je het zelf helemaal niet erg vinden om 390 euro af te tikken, dan vinden wij het als club toch nog steeds wél heel erg. Want het betekent ook dat diezelfde BOA’s de club een boete opleggen van 4.000 euro!!!
 3. En dit is misschien stiekem nog wel de belangrijkste reden: Corona is gewoon nog niet verdwenen uit het land. We hebben echt met z’n allen de verantwoordelijkheid om te voorkomen dat het virus opnieuw om zich heen kan grijpen.

Wij zullen als vv Zwanenburg ook sancties kunnen opleggen bij het herhaaldelijk negeren van het protocol.

En wat betreft die boetes… zeg nou niet: dat zal zo’n vaart niet lopen. Bij een voetbalclub in Amstelveen is dit inderdaad al gebeurd!!!!
 

Gedraag je niet roekeloos en voorkom een toekomstige lockdown

Juist om ervoor te zorgen dat we in de toekomst (hopelijk zo snel mogelijk, maar houd rekening dat dit nog wel minstens een half jaar of langer kan duren) allemaal weer wel lekker door elkaar heen kunnen lopen, ouwehoeren, drinken, zingen en elkaar op de schouders slaan, moeten we ons houden aan de regels. Laten we blij zijn dat we in ieder geval weer mogen voetballen. En laten we dat niet verpesten door roekeloos gedrag in de kantine en rondom het veld. Dan zijn we over een paar maanden weer net zo ver van huis en zitten we weer met z’n allen in een lockdown.

Start Trainingen en Competitie?

Wij zullen in de tweede helft van augustus wederom de voorlopige indeling en tevens het trainingsschema op de website zetten. Alle dan al bekende trainers en teambegeleiders zullen verder voor de communicatie zorgen wanneer jouw team weer zal aanvangen met het trainingsschema.

De KNVB heeft gepland staan dat we in het weekend van 29/30 augustus starten met de eerste bekerronde.En vanaf 19/20 september starten we met de reguliere competities.

Voor de onderbouw – O8 t/m O12 – gaat in ons district nu echt officieel het 4 fasen plan in. Dit betekent geen bekerwedstrijden maar direct beginnen met de reeks van minimaal 4 maal 8 competitie wedstrijden.

Over de schrijver

Redactie

Reageer

Klik hier om te reageren

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven