fbpx
Nieuws

Zondag 1 en 2 verslagen

Ik moest even diep graven in mijn geheugen om in mijn voetbalcarrière iets bijzonders te achterhalen. Na enige tijd schoot mij de autoloze zondag te binnen. Het was nog in mijn actieve periode waarin ik nog geen lantaarnpaal voorbij kwam. Op de fiets, gewapend met mijn eigen tas en een net met drie ballen aan het stuur, richting de tegenstander ergens in de Haarlemmermeerpolder. Het maakte indruk waardoor je zoiets niet meer vergeet. Nu zegt men dat het een “impact” was op je leven. Zo ook was het bijzonder dat in de winter van 1979 er 3 maanden niet gevoetbald kon worden vanwege vorst en sneeuw. De bond besloot daarna om elk jaar vanaf half december tot eind januari niet meer te voetballen, waarmee de winterstop een feit was. Van klimaatverandering had toen nog niemand gehoord. Wat dit laatste betreft weet menigeen inmiddels wel beter maar de bond nog niet. Er zou in januari gewoon gespeeld kunnen worden. Daarmee kunnen bij latere excessen problemen voorkomen worden. Maar ja, wie ben ik.

Nu komen er nieuwe berichten binnen die voor een “impact” zorgen. We worden verslagen door een, tot voorkort, nog onbekende tegenstander. Wat het 1e betreft niet door Bloemendaal, de Kennemers, VSV, Alliance ’22, RKDES, Spaarnwoude, VVH/Velserbroek, Nicolaas Boys, Voorschoten’97, WVC, van Nispen, FC Aalsmeer en Sporting Leiden.

Ook het 2e niet door SDZ, DCG, Hillegom, RODA’23, Kampong, Hooglanderveen, Sporting Martinus, Sporting’70, Pancratius, VVIJ, Abcoude en Zeeburgia.

Een nieuw fenomeen is nu actief. Corona’20 en staat overal op de eerste plaats. Terwijl ik dit schrijf en er niets aan sport op TV is, staat de radio aan en op de achtergrond hoor ik toevallig “op een slof en een ouwe voetbalschoen” voorbij komen. Toeval? Hoe dan ook heb ik weet van de tegenstander, vertoef thuis in quarantaine omdat ik nog maar 1 long heb, maar hoop dat we die tegenstander er toch onder krijgen.      

Over de schrijver

Arie Keuning

Reageer

Klik hier om te reageren

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven