fbpx
Nieuws

Opnieuw een ontluistering voor Zwanenburg

Na de zeer matige vertoning van vorige week tegen Bloemendaal, moest er vandaag een betere partij op de mat worden gelegd. Daar kan ik kort over zijn. Dat gebeurde niet. Natuurlijk waren er verzachtende omstandigheden, maar toch had de ploeg zich daar onderuit moeten spelen. Redenen waren: een verdedigende tactiek van de tegenstander met een 5-3-2 opstelling. Dus gericht op afbraakvoetbal en punten. Ongelukkig  in het benutten van de kansen en een leidsman die veel van ons wel zag, maar van Voorschoten niet.

U zult zeggen dat een deel van de argumenten niet steekhoudend is. Daar moet ik iedereen gelijk in geven. Ze moeten het zelf doen. En dat is niet zichtbaar.

De ploeg begon vandaag met enkele wijzigingen. Camiel  Kesbeke ontbrak. Hij was vorig week even groggy geweest en uitgevallen en men wilde hem nog niet laten spelen. Daardoor kwam Nick de Graaf  terug in de ploeg op linksbuiten. Kevin Verhoeve nam de linksbackpositie in en deed dat niet slecht, maar had een snelle en vervelende tegenstander en had daar behoorlijk moeite mee en viel dus net buiten het kwartet met punten. Jurrian te

Hoonte stond nu rechtsback. Ook Zoey de Jong ontbrak door werk en dus stond Justin Schouten weer op het middenveld.

Het begin van Zwanenburg was niet slecht, maar het spel van Voorschoten werd direct duidelijk. Men hanteerde de lange bal en probeerde zo achter de verdediging van Zwanenburg te komen. Dat lukte een aantal keren heel aardig en dat betekende dat onze keeper te veel in de schijnwerpers kwam te staan, door gevaarlijke situaties te moeten “ontmantelen.” Ook liepen we in de fuik van de Voorschoten tactiek en kwamen veel ballen niet aan of werden verkeerd ingespeeld. Ook was men voorin niet gelukkig, of te nonchalant, of te gehaast bij de kansen die er voor Zwanenburg kwamen.

Op het half uur was de weerstand bij Zwanenburg gebroken. Opnieuw werd er een foute inspeelpass opgepakt door een tegenstander en die gooide de bal er heerlijk overheen en de snelle spits van Voorschoten wist helaas deze kans wel te benutten en kon onze keeper deze keer wel om de tuin leiden en de 1-0 aantekenen. De kopjes gingen naar beneden aan Zwanenburg kant en men was het spoor nu helemaal bijster. Dat resulteerde 2 minuten later in een handsbal en penalty voor Voorschoten. Maar waar de maker van de 1-0 eerst wel rustig was, werd het nu een poeier over de goal en zo bleef er hoop.

Maar het spel van Zwanenburg wordt niet beter en alles is net een versnelling te laag. Hierdoor kan de tegenstander alles makkelijk herstellen en op tijd  de verdedigingswal weer dicht hebben.

In de tweede helft zijn er wissels aan Zwanenburg kant en die zorgen voor meer beleving.

Maar het geluk is er niet, de veerkracht ontbreekt en de tegenstander heeft “2 bussen geparkeerd” voor de eigen goal en we zijn niet slim genoeg. Ook is er geen teamspirit  en coacht men elkaar te weinig. En het zelfvertrouwen wordt er niet beter door.

En dus is het na 90 minuten, nederlaag 3 en zitten we duidelijk in een neerwaartse spiraal.

Oplossingen ……..een avondje teamgeest met een goed  gesprek en luisteren naar elkaar en niet alleen de leiders aan het woord…… of even een avondje bowlen, zwemmen of karten. In ieder geval even iets anders.  Want het kan wel, maar er is een beetje kortsluiting.

Laten we het daar maar op houden.

De nababbel

Je vraagt je na drie verliespartijen af, waar het anders kan of wanneer het “tij gekeerd “gaat worden. Het zal anders moeten in het veld met de aangegeven punten, want in deze vorm zijn wij voor iedere tegenstander “een nemen veste” of zijn wij een malse prooi. 

Man of the Match:

Ook deze keer geen speler met 3 punten, maar wel een kwartet met 2 punten. En aansluitend 1 punt voor de trouwe volgers, die de reis naar Voorschoten toch hadden ondernomen. Vorige week vroeg ik reacties voor de invulling van de punten. Wel deze keer zijn er geen reacties nodig, want de 3 punten worden niet uitgedeeld.

. 1 (3 punten )                   –  ……………………………………………………………………………

. 2 (2 punten)                    –  Martijn Degeling, Jurrian te Hoonte, René Jonker en Robin Poelsma

. 3 (1 punt)                         –  De meegereisde volgers van Zwanenburg

Score verloop    Voorschoten – Zwanenburg  1-0  (ruststand 1-0)

29e min                       1-0       Voorschoten

René Jonker(21), – Jurrian te Hoonte (2) ,Melle de Graaf(3) (46e min Robin Poelsma 13) Rody Bottelier(4), Kevin Verhoeve (5) (73e min Roy von Mauw 12), – Davy Buijs (6) (46e min Martijn Degeling), Jordy Vierbergen (10)  Justin schouten (8), – Joshua von Mauw (7), Rick van Veen (9) Nick de Graaf (11)

Res:  Jack Buijs (1), Roy von Mauw (12), Robin Poelsma (13), Martijn Degeling (14), Nigel Ciebrant (15)

NB: Zwanenburg 2 won opnieuw en doet het dus verbluffend goed. Nu werd er gewonnen van Legmeervogels 2 op eigen veld. De uitslag was 4-1 en men staat nu stevig op plek 2. Klasse…

Over de schrijver

Evert Jonker

Reageer

Klik hier om te reageren

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven