fbpx
vv Zwanenburg 2

Zondag 2 seizoen 2017 – 2018

Zondag 2 na de fusie in 2005.Bij NAS én Halfweg speelden beide teams tot die tijd in de res. 4e klasse. In het seizoen 2005 – 2006 werden de 1e en 2e elftal spelers van beide clubs samengevoegd. De 1e elftal spelers werden de A selectie ofwel 1e en 2e. Het 1e speelde toen 4e klasse en het tweede werd meteen kampioen en promoveerde naar de 3e klasse. Ook toen was Dennis Hulst de trainer/coach. Het duurde een paar jaar tot het duo Loet/Arie het tweede onder hun hoede kreeg. Voor Loet en mij de vier mooiste en beste samenwerkingsjaren. We eindigden in 2011 op de derde plaats. In 2012 op de tweede plaats en wonnen in de competitie in dat seizoen 9 x achter elkaar. Bovendien haalde het tweede de halve finale in de beker en wist daarin tot 5 x toe 2e klasse teams uit te schakelen.  In 2013 kwam de beloning en werd “ons” tweede met 15 punten voorsprong op de nummer twee, kampioen.  Promotie naar de res. 2e klasse. Het leek het hoogst haalbare. Nadat er na het kampioenschap 9 spelers, waaronder niet de minsten, niet meer verder gingen, werd het moeilijk om de verdiende status te handhaven. In 2014 én 2015 lukte dat beide keren tot aan de laatste wedstrijd wonderwel. In 2016 was, voor het eerst,  voortijdige handhaving een feit en werd er zelfs een record geboekt. Met 29 punten werd een zesde plaats behaald met Trainer Herman. Die ging daarna en het duo Dennis/Richard kwam. Die wisten het tweede tot grotere hoogten te brengen, waarbij overigens de kwaliteit van de spelers niet onbelangrijk is. In 2017 brak het tweede weer records. Het wist 35 punten te behalen en op de vijfde plaats te eindigen. En dan 2018. Weer records aan diggelen. Vijftig punten en een tweede plaats! Twee periode titels waarvan de derde periode de mooiste was. Zeven wedstrijden aaneen gewonnen dus 21 punten!  In de na – competitie promotie behaald naar de 1e klasse. Daarmee is geschiedschrijving een feit. 

Het seizoen werd op passende wijze afgesloten met een BBQ in de tuin bij Bert Loogman die met zijn vrouw en kinderen niets aan het toeval over lieten. Perfect geregeld bij zeer fraai zomers weer. Het kon niet mooier. Alle spelers kregen een persoonlijk woord van Dennis en Richard en een aandenken aan dit unieke seizoen. Dennis Loogman en Bas van Leijden werden de topscoorders van het afgelopen seizoen met Dani Hulst en Tim Reemer als goede volgers. Jim Bovenlander werd geprezen omdat hij negen wedstrijden de nul wist te houden. Tot talent van het seizoen werd Jurian ten Hoonte benoemd en speler van het seizoen werd Milan Hengeveld. Ook werd de schijnwerper op Hans Hengeveld gericht. De onberispelijke vaste grensrechter die ik vaker gelijk gaf dan menig leidsman.  

Het leven heeft zijn hoogte – en dieptepunten. Zo ook het voetbal. In mindere tijden heb ik ook  wekelijks mijn verslagen geschreven. Gelukkig  braken er beter tijden aan  en ik ben blij dat ik daar getuige van kon zijn. Met de blik vooruit vind ik het jammer dat Dennis er mee stopt. Ik ben wel blij dat Richard een compaan krijgt in Mark. De vraag is echter of zij samen hetzelfde stemvolume hebben als Dennis in zijn eentje.  Hoe dan ook, ik heb veel vertrouwen in de spelers en de staf. Handhaving moet volgend seizoen mogelijk zijn. Iedereen een goede zomer en een fijne vakantie gewenst van uw analist en verslaggever.  

Over de schrijver

Redactie

Reageer

Klik hier om te reageren

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven