fbpx
Nieuws

En nu helemaal niets tegen Egmond voor Zwanenburg.

Natuurlijk was het vooraf al duidelijk dat een wedstrijd tegen de koploper geen makkelijke opgave zou worden en iedereen 150 % moet geven om het resultaat nog enigszins aannemelijk te maken. Wel aan de inzet heeft het zeker niet gelegen, maar Egmond is gewoon een paar maatjes te groot of heeft meer potentieel. Voor Zwanenburg geldt nog steeds dat er te veel spelers ontbreken die de strijd kunnen aangaan. Rody Bottelier en Steijn Blankennagel worden node gemist. Als dan vandaag ook Kevin Verhoeve weer afwezig is en Jurrian te Hoonte en lichte blessure heeft zijn dat al weer twee open plekken. Daarnaast een niet fitte Zakaria el Johari op de bank. Met name een speler die het met slim voetbal net de goede kant kan laten opvallen. Als Nigel Zwarts dan op de bank moet plaatsnemen i.v.m een verkeerd afgesteld horloge, mis je dus weer eens een aantal basiskrachten die het verschil kunnen maken.

Natuurlijk groeien de jonge vervangers, Louis Elbertse, Matthijs Kamminga en Wouter Mulder,  in hun rol, maar eigenlijk wordt er te veel van deze mannen gevraagd en komt het te vroeg om te moeten meedraaien in een ploeg die degradatievoetbal moet spelen. Als daarnaast Robin Poelsma nog veelvuldig een basisplaats heeft, weet je gewoon dat het een hele moeilijke opgave gaat worden.

Op zich hoopt iedereen bij Zwanenburg nog dat we niet direct degraderen en nog nacompetitie kunnen gaan spelen, maar of dat realistisch is blijft een grote vraag.

De wedstrijd tegen SSA SJO VV Egmond of hierna gewoon Egmond, was thuiswedstrijd in de reeks van de 6 laatste wedstrijden van dit seizoen. We spelen daarbij 4 keer thuis (SSA SJO VV Egmond, Bergen, Alcmaria Victrix en RKDEO) en nog 2 keer uit tegen Sporting Krommenie en Hercules Zaandam. De twee uitwedstrijden kunnen we wel vergeten qua punten, maar misschien is er thuis nog iets te realiseren.

Zoals gezegd was de wedstrijd tegen Egmond een lastige opgave. Toch wist Zwanenburg in de eerste helft heel leuk voetbal op de mat te leggen en kregen we zeker kansen.  Niels Oostwouder sleurde voorin weer van links naar rechts en wist regelmatig gevaar te stichten in de defensie van Egmond. Ook Matthijs Kamminga en Louis Elbertse deden een duit in het zakje, terwijl ook Luca van Dijken en Wouter Mulder kleine kansjes wisten te realiseren. Maar na 22  minuten was Egmond het Kat en Muis spelletje zat en was één snelle aanval vanaf rechts voldoende om de verdediging uit elkaar te spelen en de 0-1 op het bord te zetten. Daarna was het spelbeeld identiek aan het begin. Zwanenburg kreeg kleine mogelijkheden, waarbij ook Tom van Moorsel weer een grote inzet liet zien, maar moest soms ook met alle hens aan dek doelpogingen van Egmond onschadelijk maken. Vooral Melle de Graaf wist een paar keer een bal van de lijn te halen. Ook Camiel Kesbeke, Jordy Vierbergen en Robin Poelsma moesten regelmatig ingrijpen. Te hard of onsportief werd het echter nooit.  In de 38e minuut weet Egmond de 0-2 te maken en is de wedstrijd eigenlijk al beslist. Tot de rust weet Zwanenburg deze stand vast te houden en kan keeper René Jonker nog een aantal kansen onschadelijk maken.

Maar na rust kan Egmond rustig uitlopen naar 0-5. Zwanenburg kan nog wel wat gevaar stichten op de helft van Egmond, maar bij het strafschopgebied zegt Egmond de aanvallers een halt toe en dus zijn het maar hele kleine kansjes. Ook de goed ingevallen Nigel Zwarts wil alle energie in deze tweede helft leggen en probeert diverse keren de vijandelijke defensie te testen, maar ook zijn pogingen leveren geen goals op.  Ook Silvian Kesbeke en Frank Hogendijk mogen nog minuten maken, maar het biljft Egmond wat heer en mester is.

En dus kunnen de bezoekers zich opmaken om volgende week bij winst op Alcmaria Victrix het kampioenschap te gaan vieren. De voorsprong op Limmen is nu 14 punten en na volgende week zijn er nog 4 wedstrijden te spelen. Dus winst volgende week zorgt er dan voor dat de platte kaar in Egmond uit de schuur kan worden gehaald.

Voor Zwanenburg komt er een moeilijke uitwedstrijd in Krommenie en daar is men niet scheutig met het weggeven van punten. Wanneer we dus wat willen halen, dan moeten we dat met eigen middelen en inzet doen. We gaan het zien.

 Man of the Match

Ondanks de forse nederlaag toch nog een paar lichtpuntjes. Melle de Graaf en Jordy Vierbergen speelden sterk en wisten verdedigend nog de nodige kansen van Egmond onschadelijk te maken. Ook meer punten voor Camiel Kesbeke en Wouter Mulder en de opnieuw onvermoeibare Niels Oostwouder. De rest krijgt 1 punt voor de inzet en het doorzetten ondanks alle malheur in deze wisselende periode.

.1 (3 punten)   – Melle de Graaf en Jordy Vierbergen

.2 (2 punten)   – Camiel Kesbeke, Wouter Mulder en Niels Oostwouder.

.3  (1 punt)      – René Jonker, Robin Poelsma, Tom van Moorsel, Luca van Dijken, Louis

                            Elbertse , Matthijs Kamminga, Nigel Zwarts, Frank Hogendijk en Silvian

                            Kesbeke

.

Score verloop Zwanenburg- SSA SJO VV Egmond 0-5 ( rust0-2)

Min 22     0-1   SSA SJO VV Egmond  Jordin Koel

Min 38     0-2   SSA SJO VV Egmond  Jordin Koel

Rust

Min 51     0-3   SSA SJO VV Egmond    ??????

Min 62     0-4   SSA SJO VV Egmond   Wesley Hof

Min 86     0-5   SSA SJO VV Egmond   Tay Tervoort

Opstelling:

René Jonker (21) – Camiel Kesbeke(2) Jordy Vierbergen(34) Robin Poelsma(4)( 53e min Frank Hogendijk 12) Melle de Graaf (5) -Wouter Mulder (13) – Luca van Dijken (10) (Tom van Moorsel (8)

Louis Elbertse(7) (62e min Silvian Kesbeke 14) Niels Oostwouder(9) Matthijs Kamminga 11 (46e min     Nigel Zwarts (15)

Res: Max Brugman (1) Frank Hogendijk (12) Silvian Kesbeke (14) Nigel Zwarts (15) en Zakaria El Johari (17)

Over de schrijver

Evert Jonker

Reageer

Klik hier om te reageren

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven