fbpx
Nieuws Technische commissie

Nieuwe Technische Commissie

Beste leden,

Na een aantal mooie seizoenen gaat de Technische Commissie vanaf volgend seizoen 2023/24 in een andere samenstelling beginnen aan een nieuwe fase. De volgende TC-leden zullen aan het einde van dit seizoen worden vervangen: Jordy van der Star, Jordy Vierbergen, Mitch Snijders en Hans Hopma. Wij zijn verheugd te melden dat vanaf aankomend seizoen de huidige TC-leden René Jonker en Amy de Jong qua samenstelling zullen worden aangevuld met Louk Aelbers, Dave de Bruin, Robert Zegstroo, Jeffrey Hulst, Patrick Kok en Maurice Webster

Tijdens een informatieavond eerder dit seizoen heeft de huidige TC richting de trainers en teammanagers aangegeven dat een viertal TC leden gaan stoppen aan het einde van dit seizoen. Tijdens deze informatieavond is gevraagd of er leden waren die zich zouden willen aanmelden om de stoppende TC leden te gaan vervangen. Wij zijn zeer verheugd dat het eerdergenoemde 6-tal zich heeft aangemeld. De afgelopen maanden zijn er al een aantal vergaderingen geweest waarin de aanstaande verandering is besproken tussen de huidige en de nieuwe TC leden. De nieuwe TC leden zullen zich in een volgende nieuwsbrief persoonlijk aan jullie voorstellen en ook melden wie precies waar voor verantwoordelijk zal gaat zijn vanaf volgend seizoen.

Even een korte terugblik vanuit de huidige TC.

Toen in 2016 het KNVB-rapport “Winnaars van Morgen” verscheen als innovatieprogramma voor het Nederlandse voetbal, is bij ons het plan “Kanjers van Morgen” ontstaan. De plannen zijn gericht op vernieuwen en verbeteren van de talentontwikkeling in Nederland. Wij hebben ons plan voornamelijk op onze lokale jeugdopleiding afgestemd, met als uiteindelijke ambitie om via dit beleid er voor zorg te dragen dat de jeugdopleiding van vv Zwanenburg een DNA heeft dat aansluit bij “Samen zijn wij vv Zwanenburg”. Speerpunt is dat ieder jeugdlid lekker kan voetballen op het niveau dat bij hem of haar past. In seizoen 2017/18 is de TC werkelijk van start gegaan met de eerste uitrol van dit programma, na vele weken van voorbereidingen. 

De toenmalige TC werd uitgebreid met een HJO en drie Train-de-Trainers, in lijn met het programma gericht op de toekomst van onze jeugdopleiding. De KNVB heeft ook niet stil gezeten en introduceerde ondertussen het nieuwe pupillenvoetbal om te zorgen dat het de jeugd meer balcontacten zou opleveren tijdens wedstrijden. Dit resulteerde in de nieuwe 4×4 (O7), 6×6 (O8/9/10) en 8×8 (O11/12) wedstrijdvormen. In de seizoenen daarop hebben we als TC vol ingezet op vernieuwde trainingsvormen voor de jeugd, afgestemd op leeftijd, en aangeboden in repeterende cycli. We investeerden in Jordy van der Star via een KNVB opgeleide HJO-opleiding, en lieten tegelijkertijd onze jeugdopleiding certificeren door NMCBright, voornamelijk om nog verder te kunnen en mogen professionaliseren. Hier zijn we best trots op en de resultaten bleven ook niet uit. Vanaf de jongste jeugd werd er consistent periodiek getraind op voetbal die de visie van VVZ vertegenwoordigt: doelpunten maken in plaats van voorkomen. In wedstrijden zagen we in de volle breedte van onze jeugd vanaf de ‘onderkant’ positieve resultaten, waar voor de TC vooral het plezier van de jeugd wordt ervaren als beloning. 

Tevens is alles in levende documenten vastgelegd voor eventuele opvolgers via o.a. een Jeugd Voetbal Beleidsplan (JVBP) en een Technische Jeugdplan Voetbalzaken (TJV). Alle trainingsvormen en geambieerde speelstijlen worden vastgelegd, en constructieve evaluatieformulieren, en -momenten worden gemaakt en gefaciliteerd door de TC. Uiteindelijk, gesteund door de leden tijdens een ALV, gaat de TC vanaf het huidige seizoen 2022/23 een verbintenis aan met een externe voetbalschool: De Justin Ruijter Academy (JRA). Gianni Oosterhoff wordt bij ons het gezicht van JRA op de velden tijdens de trainingen, en in samenwerking met de voetbalvisie van de TC, worden onze geprefereerde trainingsvormen aangeboden aan ieder jeugdlid, waarbij we geen onderscheid maken tussen kwaliteit en kwantiteit. Daarnaast legt de TC ook veel energie in jeugdevenementen zoals het Kesbeke toernooi, het Oliebollen toernooi, een FIFA videogame toernooi, een Panna toernooi, de Oranje Dag, de Open Dag en het organiseren van een heus internationaal toernooi: het UFT voor de O9. Ook wordt het Jeugdkamp een nieuw leven ingeblazen vanaf seizoen 2020/21. Alle hulde voor de Evenementen Commissie onder leiding van Brian van Norde, die in vele evenementen en initiatieven een enthousiaste trekkersrol heeft met maar 1 belang: het plezier van de jeugdleden. 

Maar, net als voor het competitievoetbal, komt er aan veel van deze initiatieven een eind op 15 maart 2020: CORONA. Gelukkig ligt deze vervelende periode weer ver achter ons en wordt er in het huidige seizoen 2022/23 weer veel opgepakt. 

Kortom, we hebben als TC in de afgelopen 6 seizoenen een mooi fundament weten te leggen voor een jeugdopleiding met toekomst, en nu is de tijd aangebroken om via een vernieuwde TC dit naar het volgende niveau te brengen. Er zijn al veel frisse en nieuwe plannen besproken en wij hebben als ‘oude’ TC het volste vertrouwen in de aankomende periode met de ‘nieuwe’ TC.  Over de nieuwe plannen van de TC zullen jullie ook binnenkort via deze nieuwsbrief op de hoogte worden gesteld. Wij hopen dat jullie met ons de nieuwe TC leden zullen gaan inspireren en ondersteunen vanaf aankomend seizoen. Wij wensen hun in ieder geval heel veel plezier en wijsheid!

Groeten van Jordy, Jordy, Mitch en Hans.

Over de schrijver

Redactie

Reageer

Klik hier om te reageren

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven