fbpx
Nieuws Technische commissie

Plaatsen van teamfoto en spelersfoto

Beste Team Manager, beste Speler, 

Graag jullie aandacht voor het volgende, zouden jullie een teamfoto willen maken en deze via email sturen naar info@vvzwanenburg.nl, met vermelding van het team? Dan zorgen wij ervoor dat deze een mooi plekje krijgt op jet teampagina op de website. 

En, zoals de meesten van jullie weten werkt de KNVB al tijden met een digitale spelerspas, en die is gekoppeld aan je KNVB-lidmaatschap. Op deze digitale pas dient ieder KNVB lid een profielfoto toe te voegen zodat de scheidsrechter – als die dat wil – de spelerspassen kan controleren. Ook is het handig deze bij tijd en wijle te actualiseren, vooral bij de jeugd. 

Hoe voeg je een foto toe/ hoe wijzig je een foto? 

Zodra je je pasfoto wil toevoegen of wijzigen, ga je in de Voetbal.nl app naar ‘Instellingen’ en daar kies je voor ‘Mijn persoonsgegevens’. Dit doe je door in de app op de drie horizontale streepjes te klikken en onderaan zie je dan “Instellingen”. Daarna klik je op “Mijn persoonsgegevens”, en dan klik vervolgens op je pasfoto of op het icoontje van de foto zodat je een nieuwe kunt toevoegen. Zo simpel is het eigenlijk. Echt belangrijk is wel, besef dat de foto die je toevoegt in Voetbal.nl, ook daadwerkelijk je spelerspasfoto is voor je spelerspas. De scheidsrechter moet jou dus aan de hand van deze foto kunnen herkennen op het veld.  

Waarvoor wordt de foto gebruikt? 

Op Voetbal.nl is je foto onderdeel van jouw profielgegevens. Jouw profielgegevens zijn uitsluitend voor jezelf zichtbaar. Verder wordt je foto op verschillende plekken in Voetbal.nl gebruikt, zoals in de teams, wedstrijdverslagen en player of the match. Let op: Je foto wordt dus ook gebruikt op je spelerspas en is zichtbaar voor een aangestelde scheidsrechter. Zichtbaarheid van jouw foto voor andere gebruikers van Voetbal.nl op deze verschillende plekken kun je zelf regelen via het onderdeel zichtbaarheid in jouw profielgegevens. Dit vind je door in “Mijn persoonsgegevens” helemaal naar onderen te scrollen. 

Wie kan een foto toevoegen/wijzigen? 

Via de voetbal.nl app kan ieder KNVB lid zijn eigen foto wijzigen/toevoegen. En via de KNVB-wedstrijdzaken app kan een Team Manager dit doen. Dat is bijvoorbeeld handig voor de spelers in de onderbouw. Overleg wel even met de ouders natuurlijk. 

Tot wanneer kan een foto toegevoegd worden? 

Vanwege het officiële karakter van de foto is het toevoegen van een foto aan je profiel aan bepaalde voorwaarden verbonden. Als je nog geen foto hebt, dan kun je te allen tijde een foto aan je profiel toevoegen. Als je reeds een foto hebt, dan kun je alleen foto toevoegen in de periode dat de KNVB dit toestaat. Deze periode kan per seizoen verschillen, maar voor het seizoen 2022/2023 is het mogelijk om tot uiterlijk 31 oktober je foto te wijzigen. Op hoofdlijnen kunnen bestaande foto’s in de periode van 1 juli t/m 31 oktober gewijzigd worden. Buiten deze periode kunnen wijzigingen van de foto uitsluitend door de KNVB plaatsvinden.

Alvast hartelijk dank voor jullie aandacht.  

Sportieve groeten van de TC.

Over de schrijver

Redactie

Reageer

Klik hier om te reageren

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven