fbpx
Nieuws

Verdere verruiming van coronamaatregelen

Beste leden en vrijwilligers,

Na het ingaan van de intelligente lockdown op 15 maart hebben we langzamerhand versoepelende maatregelen gehoord en als zodanig geïmplementeerd bij onze vereniging. Het begon op 29 april voorzichtig met het jeugdvoetbal. Kinderen t/m 12 jaar mochten zonder 1,5 meter afstand van elkaar weer voetballen en jeugd van 13 t/m 18 jaar mocht dit met 1,5 meter afstand. Vanaf 11 mei mocht er ook weer getraind worden door de volwassenen, weliswaar ook met onderling 1,5 meter afstand. Onderlinge wedstrijden vanaf 13 jaar waren nog niet aan de orde. Bovendien moesten we op onze accommodaties de coronaprotocollen strikt aanhouden om de kans op besmetting met het coronavirus minimaal te houden. 

Vanuit het bestuur willen we jullie allemaal nogmaals hartelijk bedanken voor de wijze waarop een ieder met de maatregelen is omgesprongen, hulde! Dat hebben we met elkaar keurig gedaan.

Vanaf 1 juni zijn er wederom nieuwe versoepelingen. Deze zijn als volgt overgenomen door de KNVB en door onze vereniging: 

  • De midden-/bovenbouw jeugd van 13 t/m 18 jaar mag weer zonder 1,5 meter afstand voetballen en trainen (net als eerder al de kinderen van de onderbouw t/m 12 jaar), mits sprake is van door sportverenigingen of professionals georganiseerd en begeleid buiten sporten en bewegen. 
  • Wedstrijden in competitieverband en oefenwedstrijden met andere sportclubs zijn niet toegestaan. 
  • Interne oefenwedstijden in clubverband voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar zijn wel toegestaan, dus nog niet voor O19 en Senioren.
  • Toeschouwers anders dan eventuele begeleiders zijn nog steeds niet toegestaan op het complex, muv lopende afspraken. 
  • Douchen bij de club na afloop van het sporten of bewegen is nog niet toegestaan.

Voor de eet-, en drinkgelegenheden zien we ook dat er vanaf 1 juni een versoepeling gaat plaats gevonden. Mede door het doornemen van de noodverordening vanuit de gemeente Haarlemmermeer hebben wij besloten de kantine en het buitenterras nog gesloten te houden. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met het kunnen managen van de maatregelen en het einde van het voetbalseizoen 2019/20.

Let op, voor al deze punten geldt wel een voorbehoud: als er weer een grote piek komt in het aantal coronapatiënten, dan kunnen deze maatregelen worden teruggedraaid.

Over de schrijver

Redactie

Reageer

Klik hier om te reageren

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven