fbpx
Nieuws

Zwanenburg knokt voor goed resultaat.

Na de goede resultaten van de laatste twee wedstrijden, werd er toch wel met vertrouwen uitgekeken naar de uitwedstrijd tegen VSV. Natuurlijk de thuisploeg doet het ook niet onverdienstelijk en speelt met een jong team ook voetbal met het hart. Maar Zwanenburg heeft dit gevoel ook duidelijk gevonden en men wil er voor knokken.

In de opstelling één wijziging ten opzichte van vorige week. De zieke Kevin Verhoeve was nu wisselspeler en Melle de Graaf stond op zijn plek.

Als reservedoelman een nieuw gezicht. Max Brugman zat op de bank in plaats van Jack Buijs. Jack Buijs is plotseling geopereerd aan galstenen en wij wensen hem een spoedig herstel en een snelle terugkeer bij de ploeg.

De start van de wedstrijd was duidelijk voor VSV. De ploeg begon fel en men gaf Zwanenburg weinig ruimte. Eigenlijk speelde VSV dus zoals Zwanenburg dat graag wilde en we waren daar zichtbaar door verrast.

De 1-0 viel dan ok al snel. Op het middenveld werd een bal verkeerd ingespeeld door Zwanenburg  en direct kon VSV de aanval overnemen en de linkerspits aan het werk zetten. Deze speler kreeg de ruimte om de bal naar de andere kant te spelen en daar wist de aangespeelde VSV ‘er goed aan te nemen. Hij kon de bal daarna diagonaal vanachter een Zwanenburg speler in de verre hoek  schieten, zonder dat keeper René Jonker er iets aan kon doen. Dat  was een bitter pil om na 6 minuten al op achterstand te staan.

Toch herpakt Zwanenburg zich wonderbaarlijk snel en trekt de ploeg gemotiveerd ten aanval.

Er komen kleine en grotere kansen en  in de 16e min mag Jordy Vierbergen een corner nemen, die zomaar op het hoofd van Niels Oostwouder ploft. De keeper van VSV is net zo verrast als 2 weken terug de sluitpost van WVC en zo staat na een goed kwartier de 1-1 op het bord. En dus begint de wedstrijd  eigenlijk opnieuw.

Het is nu VSV wat een knakje krijgt en dat duurt langer dan nodig en veroorzaakt een veldoverwicht voor Zwanenburg.  Tussendoor zijn er kleine mogelijkheden voor VSV, maar het is Zwanenburg wat de regie heeft en het brutaalst is. Ook de keeper van VSV is soms wat opvallend bezig en zeker niet in de wieg gelegd voor veldspeler.

Na  33 min weet Zwanenburg het overwicht om te zetten in een voorsprong. Jordy Vierbergen mag een vrije trap nemen en die is weer eens zo goed dat hij overal tussendoor gaat en tevens de keeper van VSV  het nakijken geeft.  Een 1-2 voorsprong en een lekker gevoel. Voor de rust komen er nog meer kansen en eigenlijk moet Zwanenburg het gewoon afmaken door  de voorsprong uit te bouwen, maar dat is niet het geval.

Na de rust is het eerst weer VSV wat scherp aan de wedstrijd begint, maar opnieuw Zwanenburg krijgt in het begin de beste kansen.  Helaas weten we wederom de score niet op te voeren. VSV gaat dan toch nog mogelijkheden ruiken en eigenlijk alles of niets spelen. Dat maakt de thuisploeg het laatste half uur steeds energieker. Als  dan aan Zwanenburg kant de krachten een beetje wegvloeien en we soms ook wat ongelukkig zijn, ruikt VSV steeds meer  de gelijkmaker. Daar heeft men echter wel een makkelijk gegeven strafschop voor nodig. De leidsman geeft onze keeper wegens duwen een strafschop. Terwijl er van twee kanten werd geduwd en getrokken. Jammer dat de fluitist zo nog meer een stempel op de wedstrijd rukt. De beste man zal goede bedoelingen hebben, maar zag veel toch wel anders of in het voordeel van de thuisploeg. En dus ook de situatie rond de strafschop.

Dat werd de 2-2 en opnieuw is het dan een feit. Wanneer je het zelf niet afmaakt, geef je de tegenstander de mogelijkheid en motivatie om langszij te komen.

Daarna werd een laatste kwartier met veel spanning en weinig mooi voetbal en maakte de scheidsrechter het toch nog een beetje goed  door op tijd voor het einde te fluiten en er dus zorg voor te dragen dat er geen winnaar kwam en dat was eigenlijk ook terecht.        

De Nababbel   

De analyse is eigenlijk helder. De ploeg had best kunnen winnen, maar ongeluk bij de tegendoelpunten en het niet gelukkig zijn in de afronding maken de puntenwinst reëel en een goed resultaat. Want na de gelijkmaker van VSV had het ook zo maar verkeerd kunnen gaan. De energie was op bij onze boys en het zware grasveld maakte voetballen ook niet eenvoudiger. De volgende wedstrijden tegen relatieve “laagvliegers”  moet en mag er geen sprake zijn van onderschatting of een gevoel van teveel zelfvertrouwen. Volgende week tegen Van Nispen thuis echt met volle overgave spelen en daarna de laatste wedstrijd tegen Nicolaas Boys de laatste punten veroveren. En dan kunnen we met een goed gevoel de winterstop in.

Man of the Match:

Vandaag dus meer strijd dan mooi voetbal. Spannend was het zeker, maar het bepalen van de man of the match was lastig. Toch twee spelers er uit kunnen halen. Jordy Vierbergen krijgt 3 punten vanwege een goede inzet en een assist en een doelpunt. Niels Oostwouder krijgt de 3 punten vanwege zijn tomeloze inzet en natuurlijk het doelpunt.

Het centrale verdedigingsduo krijgt vandaag allebei 2 punten. Het was bikkelen en knokken, maar er werd weinig weggegeven. Het laatste punt is voor Rody Bottelier. Hij heeft vandaag echt heel veel kilometers gemaakt en bleef tot het eind overeind.

. 1 (3 punten )                   –  Jordy Vierbergen en Niels Oostwouder

. 2 (2 punten)                    –  Terry Bergisch en Nigel Ciebrant

. 3 (1 punt)                         –  Rody Bottelier

Score verloop   VSV – Zwanenburg 2-2   (ruststand 1-2)

6e   min 1-0         VSV

12e min 1-1         Niels Oostwouder

33e min 1-2         Jordy Vierbergen

Rust

76e min 2-2         VSV Penalty

René Jonker(21), Camiel Kesbeke(2) ,Terry Bergisch (3) Nigel Ciebrant (4), Jurrian te Hoonte (5)) – Rody Bottelier(6) ,Jordy Vierbergen (10), Martijn Degeling(8) (76e min Justin Schouten 12) – Joshua von Mauw (7), Niels Oostwouder (9) (65e min Rick van Veen (14) Melle de Graaf (11)

Res:  Max  Brugman (1), ( Justin Schouten 12), Robin Poelsma (13), Rick van Veen(14),  Kevin Verhoeve(15).

Over de schrijver

Evert Jonker

Reageer

Klik hier om te reageren

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven