fbpx
vv Zwanenburg 1

Zwanenburg werkt verder aan zelfvertrouwen.

Na de verdiende overwinning van vorige week uit bij WVC, was het vandaag zaak om het goede gevoel vast te houden. De opstelling liet daar geen twijfel over bestaan, want dezelfde 11 spelers stonden aan de aftrap. Langs de zijlijn, riep dat alleen maar begrip en vertrouwen op.

Ook de pupil van de week, Jack Louman, deed  zijn best om Zwanenburg goed te laten beginnen en scoorde rustig in tweeën.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en de opdracht was direct duidelijk. De tegenstander moest vroeg vastgezet worden en weinig mogelijkheden krijgen om in het spel te komen.

Dat daar zo af en toe een goed signaal bij mocht worden gegeven door het centrale verdedigingsduo, was ingecalculeerd. Maar de verdediging van Zwanenburg stond  in het geheel opnieuw als een huis en er werd weinig weggegeven.

Ook was er duidelijk dreiging vanuit het middenveld. Rody Bottelier en Martijn Degeling werkten heel hard en waren veel betrokken bij het spel. Dat Jory Vierbergen in de ruimte goed functioneert toonde hij vandaag beslist aan. Ook hij was betrokken bij veel acties en gevaarlijk achter de spits, maar ook in de rol op het middenveld.

Dat gaf in het begin een goed beeld, al ging het nog redelijk op en neer. Op het moment dat je even wil analyseren hoe het eerste kwartier is verlopen, ligt de bal plotseling in het Kudelstaartse doel. Kevin Verhoeve weet, na een assist van Joshua von Mauw,  schitterend te scoren en we staan terecht met 1-0 voor.

Daarna gaat de wedstrijd op en neer en probeert Zwanenburg de voorsprong uit te bouwen, maar wil RKDES zich nog niet gewonnen geven. Ook voor de rust zijn de beste kansen nog voor onze mannen en weten vooral Kevin Verhoeve en Joshua von Mauw de mannen van RKDES regelmatig hun hielen te laten zien. Ook spits Niels Oostwouder verzet bergen werk. Hij is eigenlijk altijd wel ergens voorin dreigend en geeft het centrale duo van RKDES handenvol werk.

De schoonheid is niet altijd zichtbaar, maar bij de volgers van Zwanenburg groeit het vertrouwen, dat we deze wedstrijd tegen de nummer 3 zeker niet hoeven te verliezen. Maar voor de rust weten we de marge niet te vergroten en dus zoekt men de thee op met een kleine voorsprong.

Na de rust heeft het trainersduo van Boxel – Griffioen geen wijzigingen nodig. Opnieuw gaan onze mannen vol energie aan het werk en dat resulteert in de 57e min in de 2-0.

Jordy Vierbergen weet een heerlijke actie schitterend af te ronden. Wie de assist heeft gegeven is  even niet in beeld, maar de actie is heel mooi.

Daarna is er direct een wissel bij RKDES. De organisatie is dan blijkbaar nog niet helemaal op orde, want in de minuut na de wissel  krijgt Niels Oostwouder, oog in oog met de DES keeper en geweldige kans om de wedstrijd helemaal te beslissen. Maar helaas de keeper ligt in de weg.

Het spel blijft op en neer gaan, met een beter Zwanenburg. Om de energie wat aan te vullen, komen er verse krachten n het veld voor de licht geblesseerde Kevin Verhoeve en de moegestreden Niels Oostwouder. Melle de Graaf en Rick van Veen komen de opengevallen plekken innemen.

Kort daarna moet onze keeper zijn belangrijkste redding van de middag doen en tikt hij de bal “katachtig” over.

Dan is ook duidelijk dat de ploeg uit Kudelstaart nog steeds geloof heeft in een beter resultaat……. Maar het lukt niet en opnieuw weet Zwanenburg  de betere mogelijkheden te creëren, maar de definitieve beslissing kan men niet forceren.

Als je dan denkt dat de tegenstander nog uren kan voetballen zonder een doelpunt te maken, gebeurt het toch. Het wordt 1-2, al is alles wat Zwanenburg is, inclusief onze grensrechter, in de volle overtuiging dat het doelpunt in buitenspelpositie wordt gemaakt. Maar bij Zwanenburg is geen VAR en de goed leidende scheidsrechter van dienst negeert, bijzonder onbeleefd, het appèl van onze grensrechter. Dat een scheidsrechter daarna alsnog de goal kan goedkeuren is prima, maar ga even in overleg. Onze grensrechter is zeker geen man die te pas en te onpas de vlag in de hoogte steekt.

Maar zo komt RKDES dus  in de 84e min terug in de wedstrijd en dan gaan het toch nog tien hele spannende minuten worden en is het wederom “billen knijpen”

Maar uiteindelijk fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal en zijn de punten binnen en is er opnieuw behoorlijk gewerkt aan het zelfvertrouwen.

De Nababbel   

Onze ploeg heeft opnieuw met energiek voetbal en een duidelijk wil om te winnen een wedstrijd winnend afgesloten. En het devies is……..het hoeft niet altijd mooi, als het maar resultaat heeft. En dat is duidelijk het geval. We zien het team weer naar elkaar toegroeien.

Nog niet iedereen van de supporters is tevreden of ziet een team, maar naar mijn idee is er wel degelijk iets aan het ontstaan. Volgende week gaan we naar VSV. Deze ploeg doet het ook niet onaardig en staat net onder ons. Vorig jaar was dat de eerste wedstrijd na de trainerswissel en was het de eerste stap op de weg naar het realiseren van “lijfsbehoud”

In de 3e klasse.

Daarna volgen nog twee wedstijden voor de winterstop tegen Van Nispen (t) en Nicolaas Boys (u). Na deze wedstrijden is er tot 26 januari winterstop en dan volgt de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft thuis tegen Sporting Leiden.     

Man of the Match:

Omdat er vandaag opnieuw een teamprestatie werd geleverd, zijn er opnieuw veel punten vergeven in de ze Sinterklaasperiode. De verdeling staat hieronder. Met  een vermelding met stip voor Robin Poelsma, die vandaag jarig was en eigenlijk met feestmuts op in het veld had moeten komen. Of de scheidsrechter hier ook de lol van had ingezien, weten we niet en dus toch maar niet.

. 1 (3 punten )                   –  Jordy Vierbergen en Joshua von Mauw

. 2 (2 punten)                    –  René Jonker, Camiel Kesbeke, Terry Bergisch, Nigel  Ciebrant,  Jurrian te

                                              Hoonte, Rody Bottelier, Martijn Degeling, Niels Oostwouder en Kevin

                                              Verhoeve.

. 3 (1 punt)                         –  Robin Poelsma, Justin Schouten, Rick van Veen, Jack Buijs, Melle de 

                                              Graaf.  

Score verloop    Zwanenburg – RKDES 2-1   (ruststand 1-0)

11e min1-0          Kevin Verhoeve

Rust

57e min 2-0         Jordy Vierbergen

84e min 2-1         RKDES – Indy van Koert

René Jonker(21), Camiel Kesbeke(2) ,Terry Bergisch (3) Nigel Ciebrant (4), Jurrian te Hoonte (5)) – Rody Bottelier(6) (72e min Robin Poelsma 13), Jordy Vierbergen (10), Martijn Degeling(8) – Joshua von Mauw (7), Niels Oostwouder (9) (62e min Rick van Veen (14) Kevin Verhoeve (11)(62e min Melle de Graaf 12)

Res:  Jack Buijs (1), Melle de Graaf (12), Robin Poelsma (13), Rick van Veen(14), Justin Schouten (15).

Jack Louman als Pupil van de week!

Zwanenburg 2 won de uitwedstrijd bij Zeeburgia met 1-4 en staat nu gedeeld eerste. Dat is super mooi en een compliment waard.

Over de schrijver

Evert Jonker

Reageer

Klik hier om te reageren

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven