fbpx
Nieuws

Zondag 2: wordt het er op of er onder

Komende zondag is de laatste speeldag in de competitie ’18 – ’19. Er zijn al de nodige beslissingen gevallen. Zo is de kampioen al twee weken bekend en is ook al vier weken één der na – competitie (tegen degradatie) ploegen bekend. Voor de meesten gaat het dus om de wel bekende baard van de keizer. Die vlieger gaat helaas niet op voor het tweede. Samen met LSVV (de enige van wie twee maal werd gewonnen) verkeert het tweede nog in na – competitie (ofwel degradatie) nood. Zoals ik in mijn verslag van afgelopen zondag al schreef beleefde het tweede de eerste 2 jaar na promotie naar de 2e klasse ook twee lastige jaren maar wist tot twee maal toe op de laatste speeldag nog het vege lijf te redden. Nu het eerste jaar in de res. 1e klasse. Het blijft voorwaar een prestatie van formaat en prolongatie had al in een veel eerder stadium afgedwongen kunnen zijn. Daarover later meer. Komende zondag kan het tweede hetzelfde doen als het eerste jaar na promotie (2013) naar de res. 2e klasse.
Zwanenburg 2 heeft nu 20 punten uit 23 wedstrijden en LSVV staat daar net boven met 21 punten. LSVV moet tegen VVW dat tot vorige week nog mee deed om een periode voor promotie. VVW verloor echter afgelopen zondag waarmee de kansen zijn verkeken. Het is te hopen dat zij wel hun sportieve plicht doen. Zwanenburg moet op bezoek in Alkmaar tegen het zwalkende Kolping Boys waartegen thuis verzuimd werd 3 punten te pakken. Kortom: Als het tweede zondag wint en LSVV speelt gelijk of verliest herhaalt de geschiedenis zich en kan de voor de spelers van Zwanenburg de vakantie beginnen. Bij een gelijkspel of verlies word die vakantie nog (maximaal) 3 weken uitgesteld.
Dat zou, naast dit niet gewenste oponthoud, zonde zijn. Het is een hele leuke competitie waarin afgelopen seizoen geen wanklank gevallen is. Bovendien kom je nog eens ergens in onze provincie. Dus mannen……, rekken en er in blijven!!!!!!!

Over de schrijver

Arie Keuning

Reageer

Klik hier om te reageren

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven