fbpx
Nieuws

De vooruitblik voor 12 mei…. Het wordt spannend !!!!

Vooruitblik

Na een soort van voorjaarsstop gaat de bal komend weekend weer rollen in competitieverband. De laatste en beslissende stukjes van de puzzel moeten nu op het bord komen. Dat gaat spannend worden. Bovenin is er nog steeds geen beslissing en in de onderste regionen gaat het helemaal zenuwslopend worden met de ploegen in het rechterrijtje echt heel dicht bij elkaar. De afgelopen weken zijn de volgers van Zwanenburg natuurlijk enorm verwend en hebben we een beloning gekregen voor het trouw komen kijken.

Eerst 2 gelijke spelen en daarna 2 overwinningen. Vervolgens mochten we op donderdag 2 mei ook nog een heerlijk resultaat behaald zien worden in de halve finale van de Mid West Cup. Opnieuw was de ploeg van het duo Von Mauw/Griffioen de tegenstander weer te slim af. Bloemendaal werd na  een spannende en leuke wedstrijd uiteindelijk met 2-0 verslagen door treffers van Rick van Veen. Belangrijker was echter de werklust en opofferingsgezindheid van de spelers en het plezier wat er zichtbaar is. Er is weer een team en dat geeft vertrouwen. Ook de aanwezigheid van vele supporters geeft de spelers, naar mijn idee, een hoeveelheid extra motivatie.  Nu volgt in deze Mid West Cup nog de Finale op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) om 17.00 uur tegen HBC op het sportpark van Spaarnwoude.  

De vorige competitieronde is bijna een maand geleden en voor wie de uitslagen niet meer weet……

De uitslagen van zondag 14 april:

Alliance – HBC 1-0

DCG – IVV 2-4

Ouderkerk – De Meer 3-0

VSV – Bloemendaal 1-2

VVH/Velserbroek – Real Sranang n.v.t.

ZSGOWMS – Diemen 7-1

Zwanenburg – Sp. Martinus 4-2

De stand in de onderste regionen is:

Ouderkerk                22 – 24

Bloemendaal            21 – 21

De Meer                   21 – 20

VVH/Velserb.           21 – 19

VSV                           21 – 18

Zwanenburg             21 – 17

Het gaat er dus echt om spannen en dat zal dan waarschijnlijk doorlopen tot de laatste speelronde op 26 mei

Het programma voor het komende weekeinde is voor Zwanenburg dus belangrijk en er zijn echt leuke wedstrijden bij. Maar iedereen is natuurlijk gewoon in Diemen.

Bloemendaal – ZSGOWMS 2

SV Diemen – Zwanenburg 3

HBC – VVH/Velserbroek 1

IVV – VSV 1

SV De Meer – DCG 2

Real Sranang – Alliance ’22 n.v.t.

Sp. Martinus – SV Ouderkerk  1

Als we het programma zien, liggen er kansen voor onze mannen om iets omhoog te komen.

Alle concurrenten treffen een tegenstander die in principe sterker is en als ik dan een beetje droom, zie ik Zwanenburg boven de nacompetitiestreep komen. Maar na afgelopen woensdag zijn “dromen weer bedrog.” We moeten dus maar niet te veel gaan dagdromen.   

Zwanenburg gaat naar Diemen en zal daar wederom de opgaande lijn moeten doorzetten. Helaas is de wedstrijdhistorie, net als de droom, niet in ons voordeel. Alleen in 2013 wist Zwanenburg punten te behalen tegen deze ploeg. In de andere jaren dat we Diemen tegenkwamen was de oogst 0,0. Ook de thuiswedstrijd dit seizoen leverde ons niets op.

Om 14.30!!! begint de wedstrijd in Diemen aan de Sportlaan 13 (1111PX) en de ontmoeting  staat onder leiding van scheidsrechter mevr M Steur.

Wij rekenen op U.

Over de schrijver

Evert Jonker

Reageer

Klik hier om te reageren

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven