fbpx
vv Zwanenburg 1

Zwanenburg krijgt wat kleur

René Jonker(21), Jurrian te Hoonte(2),Robin Poelsma (4) Said Sakhsoukh (3)(72e min Niels Oostwouder 14) ( Ian Ruigrok (5) Iggy Stolwijk(8), Davy Buijs (6)(70e min Mitch Snijders 12) Nick de Graaf (11) Justin Schouten (7) Rick van Veen (9 )(75e min Martijn Degeling 15), Jordy Vierbergen (7)
Res: Jack Buijs(1), Mitch Snijders(12), Nigel Ciebrant(13), Niels Oostwouder(14) Martijn Degeling (15)
Afwezig : Tim Hollander, Ruben Karelse, Mark Mul. Roy von Mauw, Kevin Verhoeve en Joshua von Mauw(schorsing 2 wedstrijden)

Zondag 2 december is natuurlijk een datum waar bij velen de Sintsfeer de boventoon voert. Of de selectie van onze trainer Mehmet Simsek ook in blijde verwachting was van een bezoek van de Goedheiligman is niet bekend. Maar de ploeg toonde vandaag wel opnieuw een super inzet en zorgde er collectief voor dat er een punt werd meegenomen uit Amstelveen. En gaf zichzelf dus een heerlijk schoencadeau. Onder leiding van een goede en consequente scheidsrechter werd het een aangename middag met een leuk schouwspel.
De supporters die er niet waren hebben zeer zeker wat gemist. De beide ploegen gingen voortvarend van start en van nervositeit was eigenlijk geen sprake bij Zwanenburg. Er werd over het algemeen rustig gevoetbald en het spel ging op en neer. De ijverige Nick de Graaf probeerde met acties gevaar te stichten in de Amstelveense verdediging , die niet altijd 100% safe was. Maar helaas is het ook bij Zwanenburg niet altijd helemaal dicht. Doelpunten zijn er echter nog niet te noteren. De grootste kans komt in de 15e minuut op naam van Jordy Vierbergen. Hij staat plotseling helemaal vrij voor de keeper van Martinus, maar kan het presentje niet verzilveren. Beide ploegen gaan gemotiveerd verder en het is over het algemeen zeer sportief. Soms denk je dat het een droom is , of vraag je je af of Martinus ons op deze manier in slaap probeert te brengen. We hebben namelijk behoorlijk het initiatief en eigenlijk weet de defensie van Zwanenburg het klusje steeds vrij simpel te klaren. Ook staat onze keeper verschillende keren in de weg of weet hij het gevaar op de juiste wijze te bestrijden. Jammer genoeg blijft het hier en daar wat te vaak een bal naar het doel brengen in plaats van een schot van afstand en soms is er geen geluk. Opnieuw Jordy Vierbergen laat zich in het tweede deel van de eerste helft zien. Daarnaast schudt Jurrian te Hoonte de onzekerheid in deze periode van zich af en toont weer zijn aanvallende impulsen en is ook defensief weer rustiger.
Toch komt Sporting Martinus na een klein half uur op voorsprong. Even is de concentratie wat weg en is er een mooie oplossing in de defensie. Terwijl de bal gewoon weg geknald had moeten worden, proberen we het mooi te doen en dan komt er plotseling een kans voor de thuisclub en weet men uit een volley te scoren. Het is dus 1-0 en even staan de gezichten op onweer bij Zwanenburg. Maar vrij snel herpakt de ploeg zich en komen er nog 3 geweldige kansen voor Zwanenburg. Maar de bal wil er nog niet in. Gelukkig is het kort voor de rust wel raak. Justin Schouten weet in het strafschopgebied van Martinus na een voorzet van rechts de bal met een lob over de keeper in het doel te plaatsen en dus is het 1-1.
Na de thee wordt het allemaal nog leuker en spannender. Beide ploegen verstoppen zich niet en eigenlijk is er niet zoveel sprake van niveauverschil. Natuurlijk heeft Martinus meer zelfvertrouwen en probeert men meer vooruit te voetballen. Maar de ploeg is duidelijk vanmiddag niet in goeden doen en dus kan de Zwanenburgse afweer alles dichthouden. Er komt wel meer druk op de helft van Zwanenburg, maar door de heerlijke energie en de tomeloze inzet weet men goed onder het gevaar uit te voetballen. Nieuwe energie komt er in het veld als Mitch Snijders in 70e min de plaats van Davy Buijs inneemt en kort hierna worden ook Said Sakhsoukh en Rick van Veen naar de kant gehaald en zijn hun vervangers Niels Oostwouder en Martijn Degeling. De verse krachten zorgen er voor dat Zwanenburg stand kan houden en zelfs weer wat gevaar kan stichten in de achterste linie van Martinus. Er kan dan ook van verdienstelijke invalbeurten worden gesproken en ook Mitch Snijders laat zich eerst wat negatief zien, maar later heel positief. Al kort na zijn entree moet hij in de middencirkel fors aan de bak en krijgt hij geel. Maar in de slotfase weet hij de gevaarlijkste kans van Martinus uiteindelijk weg te poeieren na een eerste redding van onze keeper. Vaak mist Zwanenburg dan de tweede bal en is het alsnog raak. Maar vandaag is dat dus niet zo en dus weten we na 93 minuten het tweede punt te veroveren. Misschien had er meer ingezeten en was in de slotfase het geluk niet bij Martijn Degeling en Niels Oostwouder. Maar laten we tevreden zijn en vooruit kijken.
Samenvattend kunnen we spreken van een leuke middag en natuurlijk ging de kleine groep Zwanenburgsupporters met een fijn gevoel naar huis. Spelers en staf complimenten!!!!
Als ook ons 2e elftal een overwinning blijkt te hebben behaald en de ploeg uit “De Lichtstad” eindelijke een keer punten morst, is het eind goed al goed.

De punten voor de man of the Match gaan deze keer naar de spelers die opnieuw opvielen of bij de tegenstander in positieve zin opvielen. De pot met punten was vol vandaag en dat zorgt er dan ook voor dat in deze Sinterklaasweek de Sint voor iedereen punten heeft. Geweldige inzet en leuke wedstrijd met deze keer het geluk aan onze kant !
3 punten​- René Jonker en Iggy Stolwijk
2 punten ​- Jordy Vierbergen, Jurrian te Hoonte, Davy Buijs, Nick de Graaf en Niels Oostwouder
1 punt​​- Robin Poelsma, Ian Ruigrok, Mitch Snijders, Justin Schouten, Said Sakhsoukh, Martijn Degeling en Rick van Veen

Komende zondag de thuiswedstrijd tegen Bloemendaal. Mogelijk kansen om het goede gevoel groter te laten worden. We wachten het af !

Uitslag Sporting Martinus – Zwanenburg 1- 1 (ruststand 1-1)
1-0​27e min Sporting Martinus
1-1​42e min Justin Schouten

Over de schrijver

Evert Jonker

2 reacties

Klik hier om te reageren

 • Evert
  Heb naast je op de tribune gezeten, zo weinig aantekeningen, en toch weer zo,n prachtig positief verslag van de wedstrijd, mijn complimenten.
  Simon Padt

  • Simon,
   Dank je wel voor de complimenten. Het was een eer en even terug in de tijd om samen een wedstrijd te bekijken.
   Groet Evert Jonker

Aanmelden lid

Sponsor

Aanmelden nieuwsbrief

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

Archieven